17 грудня до Дня Святого Миколая в Донецькому національному медичному університеті у місті Кропивницькому відбувся Благодійний фестиваль їжі.
Участь у ньому взяли студенти другого медичного та міжнародного медичного факультетів, а також викладачі кафедр та співробітники.
Студенти дивували стравами національної кухні – були тут українські вареники та пиріжки, узвар, можна було поласувати східними ласощами з Єгипту, пловом, чебуреками та солодощами Узбекистану, а також стравами з Індії. Приготували святкове меню студенти з Нігерії. Студентка другого медичного факультету Наджафлі Кубра та однокурсниці приготували азербайджанські страви – долму – м’ясо, загорнуте у виноградне листя з невеликою кількістю рису, пахлаву (випічка з дріжджового тіста з горішками та цукром). Індійський стіл був представлений стравою з рису, гострих прянощів та овочевих фрикадельок, а також випічкою з солодким соусом.
Усі готували пригощання вдома, тож вклали в них частинку свого тепла. Таким чином студенти дізналися про культуру країн через оригінальні страви. Але надважливо було не тільки пригостити одне одного, а й зібрати кошти для подарунків у Знам’янський дитячий-будинок інтернат, де виховуються діти з інвалідністю. Таким чином за дві години було виручено більше 12 тисяч гривень: 10 тисяч у головному корпусі та понад дві тисячі – у корпусі на вулиці Юрія Коваленка.
Купивши гостинців, на свято Миколая, 19 грудня, студенти відправляться у Знам’янку. Цей дитячий будинок вони відвідують з першого року переміщення університету до Кропивницького.